Przepis na „ cloud bread” czyli chleb bez węglowodanów

Składniki na około 6 chlebków:

​3 jajka

3 łyżki serka śmietankowego

1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób wykonania:

  1. Nagrzej piekarnik do 150 st.
  2. Rozdziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z serkiem, a z białek i proszku do pieczenia ubij pianę.
  3. Połącz masę twarogową z pianą. Delikatnie wymieszaj.
  4. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i łyżką nakładaj na nią porcje ciasta. W zależności od wielkości powinno Ci wyjść od 6 do 8 chlebków
  5. Piecz 15 minut.

 

Tak zrobiony chlebek możesz jeść tak, jak tradycyjny chleb np. z wędliną, serem czy dżemem. 

Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu!

Smacznego!