Pn - Pt 9:00 - 17:00
81 532 21 21
Lublin, ul Rusałka 17b

Przepis na pastę twarogowo – buraczaną

Przepis na pastę twarogowo – buraczaną

Czerwony burak to jedno z najbardziej popularnych polskich warzyw. Jest on lekkostrawny, niskokaloryczny i nie wywołuje alergii. Ma przy tym sporo witamin i składników mineralnych. Polecamy je więc każdemu niezależnie od wieku!

 

Słyszeliśmy, że wczorajsza pasta Wam smakowała, więc dzielimy się z Wami naszym przepisem na pastę buraczano-twarogową.

 

Składniki:

2 nieduże buraki

150 g twarogu

pół łyżeczki chrzanu

czarnuszka

ząbek czosnku

sól, pieprz

 

Buraki umyć i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do momentu, aż będą miękkie (czas zależny od wielkości buraka). Upieczone, zimne buraki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać twaróg, czosnek i chrzan . Następnie wszystko zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a przed podaniem posypać czarnuszką.

 

Smacznego!

Sprawdź nas!

Zapisz się na Freshsletter!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Zamów dietę
Zamów dietę testową
Dieta testowa
Skonfiguruj dietę
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.