Pn - Pt 9:00 - 17:00
81 532 21 21

Muffinki razowe z jabłkiem

Muffinki razowe z jabłkiem

 

Muffinki żytnie z jabłkiem w cynamonie (1)

 

Kto powiedział, że muffinki są niezdrowe? Ten przepis jest doskonałym przykładem, że wypieki mogą być źródłem wielu wartości odżywczych. Nie mamy na myśli tu tylko większej liczby kalorii, ale głownie chodzi nam o cenne witaminy z grupy B, polifenole zawarte w jabłku czy błonnik, którego źródłem są płatki owsiane. Zestawienie dobrej jakości produktów w naszej masie muffinkowej daje w efekcie zadowalający profil witaminowy w gotowym produkcie. Zachęcamy do wypróbowania przepisu, na pewno nie pożałujecie.

 

Składniki na 1 porcję:

  • 30 g mąki razowej
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżka miodu
  • 70 g jabłka
  • Cynamon do posypania jabłek
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej

 

 

Przygotowanie: Kroimy jabłko w małą kosteczkę i posypujemy cynamonem. Pozostałe składniki ze sobą mieszamy i na koniec dodajemy nasze jabłko. Przekładamy masę do foremek na babeczki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut do uzyskania lekko zarumienionego koloru. Na wierzchu możemy położyć dowolnie wybrane dodatki.

 

 

Idealne na śniadania, desery i kolacje. Nic, tylko produkować 🙂 Smacznego.

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Zamów dietę
Zamów dietę testową
Dieta testowa
Skonfiguruj dietę
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.